Ook jij kunt je overgewicht kwijtraken, mits je de juiste aanpak kiest.


Mijn naam is Nina. Ik ben 45 jaar.

Ik ben 14 jaar getrouwd, heb twee mooie kinderen, een dochter en een zoon.

Tot mijn dertigste jaar had ik een ideaal gewicht van 50kg.

Tijdens de eerste zwangerschap in mijn 34e jaar begonnen de dingen naar beneden te gaan.

Van 50kg ging ik naar 100kg.

Na de bevalling slaagde ik in om binnen een periode van drie jaar  terug te komen naar 60 kg met intensieve training, ik was enthousiast over dit succes. Maar op 42-jarige leeftijd werd ik weer 100 kg zwaar.

Om dingen erger te maken, stopte ik met roken en sport houdt mij enigszins in evenwichtig, zodat ik niet verder aankom.

Ik heb verschillende diëten geprobeerd en ik ben wat gewicht kwijt. Een paar kilo omhoog, en dan weer een paar kilo naar beneden. 

Ik heb besloten om het weer te proberen.

 

Sinds 30/05/17 heb ik besloten om een ​​nieuwe voedingsmethode te proberen.

 

Dit betekent dat ik alles mag eten maar  tot een limiet van 1800 calorieën per dag. Mijn bedoeling is om binnen zes maanden ongeveer 9 kilo te verliezen.

 

Elke dag zal ik op deze blog schrijven over de ups en downs, en wat ik eet en drink.

 

Hoogte 1.66

Het huidige gewicht: 77 kg

Het doel: 68 kg

Ook jij kunt je overgewicht kwijtraken, mits je de juiste aanpak kiest. 

Als jij de nodige kilo’s kwijt wilt  doe je dan met me mee?

 

Outlet

 

🙂

Greeting from Nina’s Vitality Club

 

Weekmenu: 1800 calorieën dieet

Mis je na het avondeten een toetje? En wil je ‘s avonds nog iets te knabbelen hebben?

weekmenu: 1800 calorieën dieet

 

 

 

 

 

 

Outlet

 

 

Dan is een 1800 kcal dieetmenu vast iets voor jou. Hier eet je niet meer dan 1800 calorieën per dag. Zo blijf je toch genieten van de extraatjes én val je tegelijkertijd af. Ga goed van start met het voedingsschema van 1800 calorieën per dag en varieer er op los met de variatielijst!

 

 www.xls-medical.n

Games voordeelweken

10 thoughts on “Ook jij kunt je overgewicht kwijtraken, mits je de juiste aanpak kiest.

 1. Ik (1m73) ben vorig jaar 7 kilo afgevallen door ook op ca. 1500 – 1700 cal per dag te leven. Volgens mij gaat dat prima, als je idd er maar op let dat je voldoende van alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Maar goed, jij bent 1m83, misschien zou je dan moeten mikken op 1700 cal.
  Mijn ervaring is dat ik in de weekenden vaak toch wel wat meer eet (wat lekkers/groters bij de koffie) en op die dagen dan op 2000 uitkwam. Al met al viel ik met dat schema rustig af en zit nu met ca. 1800 – 2000 per dag op een mooi vast gewicht. Iets zwaarder na Pasen/Kerst/verjaardagen, iets lichter na erg drukke werkweken.
  Uiteindelijk vewacht ik dat je met 1700 of 1900 per dag ook zult afvallen, alleen duurt het wat langer (bv. pas na een jaar je streefgewicht bereikt ipv na 6 maanden). Belangrijkste is dat je een voedingspatroon aanleert dat je kunt volhouden.

 2. Ik ben 3 keer per week aan het trainen. Ik doe 60 min … Ben nu enkele manden bezig maar ik val niet af en verlies ook geen centimeters. Ik let ook goed op … doe ik nu niet. Nu eet ik gezond, sport 3x per week en er verandert niet veel.

 3. Wat ik zo ongeveer eet:
  Ontbijt: 150 gr magere yoghurt/kwark met 2 eetlepels 4-granen muesli, 1 eetlepel gebroken lijnzaad en 1 eetlepel Chiazaad (dat vult)
  Tussendoor plak roggebrood, halvarine en plakje 20+ komijnenkaas of soms een gekookt eitje
  Lunch 2 volkoren/waldkorn boterhammen, 1 met pindakaas en 1 met rauwe ham en flinke bak sla met 1/3 komkommer in stukjes en eetlepel Tzatziki
  Tussendoor stuk fruit en om 16.00 weed bakje yoghurt met wat muesli
  Diner: eigenlijk niet anders dan anders, maar wel met mager vlees
  In de avond een schaaltje yoghurt, dus niet direct na het eten.

  Ik probeer wel meer te drinken, maar dat lukt niet altijd.
  Verder probeer ik 2 tot 3 keer per week intensief te sporten.

 4. Ge­vul­de pa­pri­ka’s
  Door de vulling van de gevulde paprika’s een beetje aan te passen is-ie ook perfect voor het ontbijt.

  Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de Mexicaanse groente erover en breek boven elke paprika een ei. Bak ca. 20 min. onder in de oven tot het eiwit gestold is. Bestrooi met de picadillo.

  Combinatietip:
  Bestrooi de paprika’s vlak voordat ze de oven in gaan met wat geraspte cheddar.
  Combinatietip:
  Lekker met tuinkers
  Combinatietip:
  Sprenkel er vlak voor het serveren wat srirachasaus over.

  Voedingswaarden
  (per stuk)
  energie 100 kcal
  eiwit 7 g
  koolhydraten 6 g
  vet 5 g
  waarvan verzadigd 1 g
  natrium 80 mg
  vezels

 5. Ont­bijt­sa­la­de
  Ontbijten met een salade? Helemaal niet zo gek als je ziet wat hier allemaal in zit.

  Breng een laag van 6 cm water aan de kook in een hapjespan en voeg de azijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Halveer ondertussen de komkommers en paprika’s uit de snoepgroentemix in de lengte. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd ⅔ van de munt in reepjes. Doe de munt, avocado en de yoghurt in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
  Doe de aspergetips in een vergiet en schenk er kokend water over. Breek de eieren voorzichtig een voor een boven het water in de hapjespan en pocheer ze in 3 min. Haal de blaadjes van de witlof los. Verdeel ondertussen alle groenten naast elkaar in een diepe kom per persoon. Doe de dressing in kleine bakjes per persoon en zet in de kom tussen de groenten. Leg een gepocheerd ei erop en bestrooi met het sesamzaad en de rest van de munt.

  Voedingswaarden
  (per eenpersoonsportie)
  energie 500 kcal
  eiwit 25 g
  koolhydraten 20 g
  vet 33 g
  waarvan verzadigd 7 g
  natrium 120 mg
  vezels 13 g

 6. Lin­zen­soep met zoe­te aard­ap­pel en tuin­kers
  Peulvruchten doen het ook heel goed in soep. Lekker met zoete aardappel en tomaat.

  Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de zoete aardappel 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en fruit nog 2 min. mee. Snijd ondertussen de trostomaten in partjes. Voeg de tomatenpartjes en heet water toe aan de pan en breng aan de kook.
  Laat op laag vuur 10 min. garen. Roer regelmatig. Voeg in de laatste 2 min. de linzencurry toe en warm mee. Verdeel de soep over de diepe kommen en schep in elke kom 1 el Griekse yoghurt. Bestrooi de soep met de tuinkers.
  Combinatietip:
  Lekker met stokbrood.

  Voedingswaarden
  (per eenpersoonsportie)
  energie 385 kcal
  eiwit 11 g
  koolhydraten 50 g
  vet 13 g
  waarvan verzadigd 5 g
  natrium 480 mg
  vezels

 7. hey iedereen!

  ik doe dit dieet nu een week en heb totaal geen hongergevoel super gewoon!
  maar soms heb ik van die dagen dat ik alle maaltijden niet op kan dus laat ik ik er 1 van tussen .kan dat kwaad?
  en ik ben van belgie dus hier vind ik enkel halfvolle yoguert van inex maar we moeten redelijk veel yoguert eten per dag (inex wat duur)daarom heb ik een ander merk gekocht zit beetje meer calorieen in maar dan neem ik in plaats van 200 gram gewoon 165 gr is dat erg?
  morgen weegmoment spannend!!!
  groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *